Reacties onder de columns zijn altijd welkom! Ze worden eerst gelezen voordat ze zichtbaar zijn (in verband met spamberichten)

Weercijfer

In de zomermaanden bekijk ik iedere dag minimaal eenmaal de veertiendaagse weersverwachting. Dan weet ik wat me te wachten staat qua warmte, en in mijn geval vooral qua drukte en prikkels. Hoe “mooier” het weer is, hoe drukker het buiten in de buurt is en hoe moeilijker het voor mij is om daarmee om te gaan. Ik verbaas me dan altijd over het weercijfer. Hoezo alwéér een 10?

De afgelopen augustusmaand kreeg van mij een dikke onvoldoende en Meteoconsult ontving een behoorlijk gefrustreerde mail over hun dagelijkse weercijfer. Warm en droog weer krijgt vrijwel altijd een hoog cijfer. Terwijl dat voor mij juist dagen zijn waarop ik veel geluid, stress en irritatie heb, voor mij is zo’n dag geen 9 of 10 waard. Een weercijfer is veel te persoonsgebonden, vind ik.

Eenmaal aan het typen nam de frustratie meer en meer de overhand, want ik heb toch gelijk! Het is toch raar!? Ik kon het niet loslaten en wachtte ongeduldig op een reactie. En die kwam na een paar dagen. Inderdaad is het weercijfer erg subjectief, schreef de meteoroloog. Leuk om te horen, maar naast dat ik altijd graag gelijk wil hebben, wil ik dat ze er iets mee doen. Helaas gaan ze er toch mee door.

Frustraties uiten in een e-mail lost mijn problemen met warme zomerdagen niet op. Deze column ook niet. Maar het laten horen van een tegengeluid vind ik altijd goed. Daar ga ik dan ook gedreven mee door. En voor die warme dagen zit er weinig op dan het bos in te vluchten, op zoek naar rust.

Joost Wanders
  • Joost Wanders
  • Bedankt voor je bezoek. Laat gerust een reactie achter via het contactformulier of onderaan de column. Je kunt iedere column delen via de Social Media knoppen of kopieer de adreslink.