Reacties onder de columns zijn altijd welkom! Ze worden eerst gelezen voordat ze zichtbaar zijn (in verband met spamberichten)

Flitsmeldingen

Er zijn veel stomme dingen waar het mee afgelopen moet zijn, zoals Arjen Lubach weleens in zijn Avondshow zegt. Net als Lubach, mopper ik ook graag. Alleen voor een wat kleiner publiek. Ik heb het regelmatig in mijn schrijfsels over ergernissen. En daar ga ik voorlopig nog even mee door. Deze keer: de flitsmeldingen.

Die meldingen rond het journaal over waar er geflitst wordt op de (snel)wegen. Veel commerciële en regionale radiozenders hebben deze rubriek vast opgenomen in hun programmering. En er is zelfs een website met alle flitsmeldingen, een app met flitsmeldingen en ga zo maar door. Wat een achterlijk fenomeen. Je waarschuwt mensen om even niets strafbaars te doen (te hard rijden), met de nadruk op ‘even’. Pas op mensen, je mag momenteel even niet te hard rijden op de A325 tussen kilometerpaaltje 39.1 en 39.2, want dan krijg je een boete. Maar na kilometerpaaltje 39.3 maakt het niet meer uit. Trap het gaspedaal lekker in, haal rechts in en bel gelijk een vriend. Doe vooral wat je wilt, want daar is geen controle meer.

We gaan toch ook geen dienst optuigen die meldt waar momenteel (geen) politie aanwezig is? Voor als je even zin hebt om drugs te dealen of een ander misdrijf te plegen. Dan kijk je eerst even op ‘Politiemeister’ of de kust veilig is. Want als je niet gepakt wordt, dan mag het? Nee, ik ben nu niet serieus. Maar waarom zijn die flitsmeldingen dat dan wél?

Joost Wanders
  • Joost Wanders
  • Bedankt voor je bezoek. Laat gerust een reactie achter via het contactformulier of onderaan de column. Je kunt iedere column delen via de Social Media knoppen of kopieer de adreslink.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *