Reacties onder de columns zijn altijd welkom! Ze worden eerst gelezen voordat ze zichtbaar zijn (in verband met spamberichten)

De vibe

Ik ga graag naar de bioscoop. Voor mij is dit een ideale manier om te ontsnappen uit de realiteit. Vooral in de zomermaanden ben ik meerdere keren per week (soms meerdere keren per dag) in de bioscoop te vinden. Even ontspannen, even niet denken aan alle ellende in het dagelijks leven.

Maar helaas heb ik een andere visie als het gaat om genieten van de film, dan sommige andere bezoekers. Ik wil graag in alle stilte de film volgen. Dit lijkt voor sommige mensen niet haalbaar. Laatst zat ik weer naast twee meisjes die de hele film druk waren met van alles. Er gingen meerdere zakken snacks doorheen, met al het gekraak dat daarbij hoort. Ze waren druk bezig met kletsen, lachen en foto’s en filmpjes maken van elkaar. De hele film lang zag ik de telefoon van ze oplichten. Geconcentreerd de film volgen was niet mogelijk voor ze, en daardoor ook niet voor mij. In de pauze heb ik geprobeerd te achterhalen wat ze bezielt. Ze vonden ‘de vibe’ in een bioscoopzaal zo heerlijk. Met deze vibe bedoelen ze dus de gezelligheid met elkaar en alle omgevingsgeluiden, die ze overigens vooral zelf veroorzaakten. Ik kom zoals gezegd voor een hele andere ervaring naar de bioscoop. Helaas zit dit er vaak niet in voor me. Maar ik ben niet de enige. Regelmatig zie je dat men zich aan elkaar stoort in de bioscoopzaal.

Ik vind dat we hierin meer van elkaar mogen verwachten en vragen. Tijdens de film maak je zo min mogelijk geluid met snacken, houd je je mond dicht en blijft je telefoon uit. Op deze manier is de bioscoopervaring voor iedereen prettig. Als je wil viben ga je maar ergens anders heen. Deal?

Joost Wanders
  • Joost Wanders
  • Bedankt voor je bezoek. Laat gerust een reactie achter via het contactformulier of onderaan de column. Je kunt iedere column delen via de Social Media knoppen of kopieer de adreslink.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *